Vilka är vi?


​Jag som äger kennelnamnet Hattmakarens heter Petra. Jag är finsk men har bott i Sverige sedan år 2000. Familjen består utöver mig och hundarna av husse Janne samt barnen Elsa, Vera och Arvid och vi bor i en liten by i Södra-Dalarna. Hela familjen gillar hundar, men det är jag som har huvudansvaret för hundarna och det är jag som tränar och tävlar hundarna.

Jag är en föreningsnörd och har varit engagerad i olika hundföreningar sedan 2003. Det har varit ett antal brukshundsklubbar, lokala kennelklubbar men även rasklubbar. 

Jag är utbildad tävlingssekreterare i rallylydnad och varit aktiv i tävlingsarrangemang inom rallylydnad. Jag har även genomgått SBK's grundmodul som är början på instruktörsutbildningen. 

Jag gillar att lära mig nytt och har deltagit i ett stort antal olika kurser och utbildningar inom hundvärlden. Jag har stort intresse för genetik samt för hundens mentalitet och beteende.

Under vintern 2018/2019 deltog jag i SKKs uppfödarutbildning.